dilluns, 31 de desembre del 2012

EL PREZI

El Prezi és un programa de presentacions per explorar i compartir idees sobre un llenç virtual basada en la informàtica en núvol. Aquest programa es distingeix per la seva interfície d'usuari amb zoom, que permet als usuaris disposar d'una visió més apropada o més allunyada de la zona de la presentació. Prezi s'utilitza com a plataforma de pont entre la informació lineal i la no lineal. També es distingeix per ser una eina de presentació d'intercanvi d'idees, ja sigui de forma lliure o bé estructurada. 

El text, les imatges, els vídeos i altres mitjans de presentació es col·loquen sobre el llenç, i es poden agrupar en marcs. Després, els usuaris designen la grandària relativa i la posició entre tots els objectes de la presentació i com es fa el desplaçament entre aquests objectes, així com la ampliació/allunyament. Per a les presentacions lineals, els usuaris poden construir una ruta de navegació prescrita. La presentació final es pot desenvolupar en una finestra del navegador, també permetent una presentació fora de línia amb només descarregar l'arxiu. 


*amb l'ajuda de l'Ateneu

A diferència del PowerPoint, aquestes presentacións són més dinàmiques, interactives i no lineals. Un altre dels avantatges del Prezi és que està tot en una pàgina única, a més, facilita la combinació de text, imatge i vídeo. A més, és un servei gratuït i online, fet que fa que tothom pugui utilitzar-lo. 

Us deixo un vídeo que explica breument com fer servir aquesta innovadora eina. 




També podeu consultar a la Wikipedia algunes indicacions que descriuen la pantalla d'inici i els diferents menús, i que us poden ajudar a començar a treballar amb el Prezi.

ALGUNS CONSELLS

Per començar, hem de tenir clar que el Prezi és només un suport a l'exposició oral que realitzem. Per tant, la seva finalitat és acompanyar les nostres paraules, no substituir-les. 

Una altra recomenació estretament relacionada amb el fet d'utilitzar aquesta eina com a acompanyament i no com a base, és no omplir la presentació amb gaire text. Si està ple de frases escrites, el públic rebrà massa informació (el que li estem dient parlant i el que estan veient per la pantalla). Hem d'evitar aquest fet ja que no ajuda a la concentració dels oients perquè la seva atenció es dispersa entre escoltar i llegir.

En general, l'estructura d'una presentació oral sempre és la mateixa. El primer que s'ha de fer és captar l'atenció del públic de manera que li interessi seguir escoltant l'exposició. Després, s'ha d'explicar del que es parlarà perquè l'audiència tingui clar el tema que es tractarà. Tot seguit, s'exposa el cos del discurs de manera ordenada. Finalment, es fa un resum de tot el contingut remarcant clarament les idees principals. En aquest sentit, hem d'utilitzar el Prezi de la millor manera adquant-nos a aquesta estructura, per exemple començant amb un vídeo impactant o amb una música suggeridora.

Aquí podeu trobar uns altres deu consells també molt útils.

LA SIMPLICITAT ÉS FÀCIL, PERÒ ÉS DIFÍCIL

Prezi és una empresa amb uns valors ben definits que us presento a continuació.

- Ajudem a la gent a compartir idees.
- Animem a crear bellesa, no només a la funcionalitat.
- La curiositat és una meta, no un mitjà.
- Escoltem i estem oberts a aprendre de les experiències dels nostres usuaris.
- La simplicitat és fàcil, però és difícil.

Crec que és molt interessant que qualsevol empresa tingui una llista d'ideals, però a més aquests m'han semblat molt coherents i ben escollits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada